joi, 9 iulie 2009

Under 21: România - Ţara Galilor, meci decisiv pentru calificarea la barajul pentru CE din Suedia 2009

ricolorii mici sunt în faţa unui examen important. Naţionala antrenată de Emil Săndoi va juca, astăzi, ultimul meci din campania de calificare pentru CE din 2009. O victorie în faţa Ţării Galilor i-ar califica pe tricolori la barajul pentru Europeanul din Suedia.

Tineretul lui Săndoi a pus la punct ultimele detalii înaintea marelui meci cu Ţara Galilor. La un pas de o calificare istorică la barajul pentru campioantul european Keşeru şi compania
sunt hotărâţi să nu facă niciun pas greşit în această seară la Iaşi. Oamenii lui Săndoi spun că sunt în formă maximă şi că nu le vor da nicio şansă galezilor.

"Vom încerca din tot sufletul să câştigăm acest meci. Nu va conta
cine va înscrie, chiar şi portarul, va trebui să tranşăm meciul indiferent cine o va face", a declarat Keşeru, atacantul naţionalei şi al lui FC Nantes.

Antrenorul Emil Săndoi vrea ca tricolorii să continue seria celor 18 partide fără înfrângere şi este interesat doar de cele trei punte puse în joc. “Luăm în calcul doar victoria, pentru că la egal nu sîntem siguri de calificare! Tre­buie să încheiem pe primul loc, pentru a fi siguri de prezenţa la baraj”, a spus tehnicianul.

În partida tur, din Ţara Galilor, care s-a disputat pe 20 august, România s-a impus cu 1-0, graţie golului marcat de Torje.

Astăzi se dispută o altă partidă importantă din grupa a 10-a, grupa României, Bosnia - Franţa. Înaintea ultimelor partide din grupă, trei echipe (Ţara Galilor, România şi Franţa) se luptă pentru barajul de calificare la CE din Suedia. România este lider, cu 15 puncte, urmată de Ţara Galilor, cu acelaşi număr de puncte, şi Franţa, cu un punct mai puţin.

Partida România - Ţara Galilor se va disputa astăzi, de la ora 20.00, la Iaşi, meciul fiind programat la aceeaşi oră cu disputa Bosnia - Franţa.

La barajul pentru CE din Suedia se vor califica câştigătoarele celor 10 grupe şi cele mai bune patru echipe de pe locul doi. Programul celor şapte meciuri de baraj va fi stabilit în urma unei trageri la sorţi care va avea loc vineri, la Malmo (Suedia), iar cele două manşe (tur-retur) vor avea loc pe 10/11 şi 14/15 octombrie. Cele şapte câştigătoare ale barajului vor participa la CE din Suedia, alături de ţara gazdă a competiţiei. CE va avea loc între 15 şi 29 iunie 2009.