joi, 9 iulie 2009

Meciurile din Liga I se vor putea vedea şi pe Telesport

Consorţiul RCS&RDS - Antena 1 poartă negocieri cu grupul Realitatea - Caţavencu în ceea ce priveşte transmisia pe Telesport a unor opţiuni din Liga I, potrivit Mediafax.

Jurnaliştii de la cotidianul „Pro Sport” spun că postul de televiziune Gsp TV va oferi două opţiuni din Liga I grupului Realitatea-Caţavencu, respectiv opţiunea a doua şi a patra, dar că în momentul de faţă nu a fost semnat niciun contract. Varianta aceasta este susţinută şi de apropiaţi ai preşedintelui LPF, Dumitru Dragomir, care, potrivit „Pro Sport”, le-ar fi transmis deja şefilor de la Realitatea că, în curând, vor avea meciuri din Liga I de transmis.
Telesport, postul favorit

Decizia consorţiului de a ceda mai multe opţiuni către Telesport este justificată, pe de o parte pentru că, potrivit caietului de sarcini, până la data de 15 septembrie meciurile din Liga I trebuie să poată fi urmărite de cel puţin 60% din populaţia ţării, iar pe de altă parte pentru că postul trustului Realitatea Media, Telesport, este retransmis pe toate celelalte platforme. Telesport a fost scos doar din oferta de cablu a RCS&RDS în luna iulie, când în locul lui a fost introdus Gsp TV.

Vlad Enăchescu, directorul executiv al Telesport, nu a comentat acest subiect.

Sub presiunea timpului, a opiniei publice şi a Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA), reprezentanţii consorţiului au purtat negocieri cu mai mulţi operatori de cablu, care s-au plâns că Gsp TV are pretenţii financiare
piperate pentru retransmiterea unor meciuri din Liga I. Astfel, la sfârşitul lunii trecute, Antena 1 s-a angajat să transmită cel mai important meci din fiecare etapă, indiferent când este programat acesta.

Totodată, preşedintele CNA, Răsvan Popescu, a anunţat că, la jumătatea lunii septembrie, va avea o nouă întâlnire cu reprezentanţii Camina Trust, companie
a grupului Intact, pentru a afla cât la sută din populaţia ţării poate vedea meciurile din Liga I. O astfel de întâlnire a avut loc şi la începutul lunii august, când CNA a propus ca, în lipsa unei alte soluţii, Guvernul să introducă meciurile din Liga I pe lista evenimentelor de importanţă majoră din România.

Postul Antena 1, alături de operatorul de cablu RCS&RDS, a câştigat în martie licitaţia pentru drepturile de televizare ale meciurilor din Liga I în următoarele trei sezoane, pentru suma de 102 milioane de euro
. Majoritatea meciurilor sunt însă difuzate de noul post al grupului Intact, Gsp TV, lansat pe 25 iulie, la care are acces un procent relativ scăzut din populaţie.