joi, 9 iulie 2009

Piţurcă bulversează Liga lui Mitică

ie Balaci susţine că selecţionerul i-a cerut lui Costea să evolueze extremă stânga la Craiova, la câteva zile după ce Lăcătuş s-a plâns de imixtiunea lui Piţurcă la Steaua.

Marius Lăcătuş se plângea zilele trecute că internaţionalii Stelei au fost îndemnaţi să evolueze cu prudenţă în meciurile de campionat programate înaintea jocurilor naţionalei, pentru a evita accidentările. Tehnicianul din Ghencea a cerut ca selecţionerul să nu se mai amestece în treburile interne ale cluburilor, replica fiind că Bănel Nicoliţă a fost tratat cu superficialitate de medicii Stelei şi astfel nu a putut fi utilizat în partida de tristă amintire cu Lituania.
Ilie Balaci a venit ieri cu o nouă dezvăluire care confirmă practicile lui Victor Piţurcă şi imixtiunea acestuia în tactica antrenorilor de club. Managerul Universităţii Craiova a spus că selecţionerul i-a cerut atacantului Florin Costea să evolueze la echipa de club pe postul de extremă stânga, ceea ce s-a şi întâmplat la meciul pierdut de olteni la Dinamo.

„Îmi pare rău, dar trebuie să îi transmit lui Florin că trebuie să se trezească! Domnul Costea a sacrificat meciul Universităţii cu Dinamo în detrimentul naţionalei. Piţurcă i-a transmis să joace pe stânga, iar el a sacrificat evoluţia echipei. Pentru Florin trebuie să primeze interesul echipei de club. Vreau să îi aduc aminte că Universitatea Craiova este echipa care îl trimite la naţională. Să nu mai creadă ce îi spune unul sau altul, ci să joace la «Ştiinţa»!“, a comentat Balaci.
Balaci consideră că, indiferent de deciziile tactice ale selecţionerului în partida cu Dinamo, Costea ar fi stat tot în tribună la meciul naţionalei României cu Lituania: „Florin a cerut să evolueze cu Dinamo în partea stângă, extremă, că aşa i s-a cerut. I s-a transmis că în partida cu Lituania este nevoie de el acolo. Putea să joace şi fundaş stânga la echipă, că tot în tribună stătea cu Lituania! Florin nu trebuie să fie supărat că nu a jucat. El trebuie să vină la echipa de club şi să joace ce îi cere echipa de club, nu ce îi cere naţionala“. Fostul jucător îl absolvă parţial pe Piţurcă pentru meciul cu Lituania, rezultatul dezastruos fiind pus pe seama jucătorilor: „Dacă juca Sandu atacant, Kassai extremă, ori Lupescu mijlocaş, nu cred că bătea Lituania cu 3-0! Trebuie să i se reproşeze lui Piţurcă improvizaţiile. Ştefan Radu joacă la echipa de club fundaş central, iar acum a fost utilizat fundaş stânga, un fundaş central la Steaua a jucat mijlocaş la închidere (n.r. - Mirel Rădoi), iar altul, fundaş dreapta la echipa de club, a jucat extremă (n.r. - Cosmin Contra). Cam asta e situaţia...“. Şi Adrian Mititelu a declarat că atmosfera de la naţională îi strică pe fotbaliştii săi, în timp ce Adrian Porumboiu de la Vaslui era contrariat de ce Marian Aliuţă a fost doar turist la naţională, el neprinzând nici banca
de rezerve. În trecut, Piţurcă a insistat pe lângă Gigi Becali pentru ca Rădoi să evolueze fundaş şi nu mijlocaş la închidere, patronul făcând presiuni asupra lui Hagi pentru a-i face pe plac selecţionerului.
În ceea ce priveşte dezastrul cu Lituania, Mircea Sandu susţine că Piţurcă nu a găsit încă explicaţii: „Am discutat azi-dimineaţă cu el şi nici el nu găseşte răspunsuri la înfrângerea cu Lituania. Cam ăştia sunt jucătorii, din păcate. Noi avem 7 milioane de jucători cum au nemţii? E o înfrângere ruşinoasă. Dacă noi câştigam, cu înfrângerea Franţei, era perfect. Dacă ne bate Franţa, e greu să mai emitem pretenţii la calificare. Trebuie să câştigăm în Feroe, iar meciul cu Franţa este ca o finală pentru noi“, a declarat Sandu la GSP TV. Întrebat dacă Piţurcă ar putea fi demis, preşedintele FRF a precizat: „El trebuie să câştige meciul cu Feroe, şi contractul merge mai departe. Despre asta vorbim după această campanie de două jocuri“. În apărarea lui Piţurcă au sărit Hagi, Lăcătuş şi chiar Ioan Becali, toţi precizând că un antrenor nu trebuie schimbat la început de drum.