joi, 9 iulie 2009

FC Timişoara, sacrificată pentru a nu se risca eliminarea echipelor româneşti din cupele europene

tupoare în cazul depunctării lui FC Timişoara! FRF se scuză pentru depunctarea clubului timişorean. Într-un comunicat oficial, juriştii forului condus de Mircea Sandu anunţă că depunctarea bănăţenilor a fost preferată pentru a evita eliminarea cluburilor româneşti şi a naţionalei din competiţiile internaţionale.

FRF recunoaşte: a sacrificat şase puncte din contul
lui FC Timişoara în Liga 1 pentru ca echipele româneşti să nu aibă de suferit în cupele europene, iar naţionala în preliminarii.

"FRF a informat FIFA şi TAS cu privire la neconcordanţele existente între dispoziţiile legislaţiei interne în vigoare şi hotărârea arbitrală pronunţată de TAS la data de 5 decembrie 2006", se poate citi în comunicatul postat pe site-ul oficial al FRF. În acelaşi comunicat este menţionat că: "FRF nu poate risca eliminarea cluburilor româneşti precum şi a echipelor naţionale ale României din competiţiile internaţionale, motiv pentru care a pus în executare la data de 4 septembrie 2008 decizia FIFA de a depuncta clubul SC FC Timişoara SA cu 6 puncte".

"Ei au fost în stare să spună că nu s-a întâmplat nimic în Grădina Botanică. Îmi demonstrează că mi-au făcut frecţie la picior şi pe mine mă durea sufletul", a replicat Marian Iancu, la Realitatea Tv.