sâmbătă, 21 februarie 2009

Manastirea Capriana va fi reconstruita pina pe 28 august

Presedintele Republicii Moldova, Vladimir Voronin, a efectuat o vizita de documentare la Manastirea Capriana, in cadrul careia s-a familiarizat cu mersul lucrarilor de reconstructie a complexului si a prezidat sedinta Consiliului de Observatori pentru restaurarea Manastirii Capriana.

In cursul sedintei a fost efectuata o trecere in revista a lucrarilor de reconstructie a Manastirii, executate pina in prezent, fiind trasate sarcini concrete pentru finalizarea acestui proiect pina la 28 august 2007, cind este marcat Hramul Bisericii "Adormirea Maicii Domnului".

Presedintele Vladimir Voronin a apreciat calitatea si volumul lucrarilor indeplinite, atentionind totodata asupra unor probleme in realizarea proiectului de renovare a manastirii.

In particular, seful statului s-a aratat nemultumit de nerespectarea graficului de executare a lucrarilor de pictura murala in Biserica "Sfintul Gheorghe", s-a referit la necesitatea restabilirii segmentului de drum
care asigura conexiunea satului Capriana cu traseul Chisinau-Leuseni, precum si la amenajarea teritoriului acestei localitati.

Vladimir Voronin a accentuat importanta conjugarii eforturilor in scopul finalizarii cu succes a proiectului de restaurare a Manastirii Capriana, cu asigurarea unei calitati impecabile a lucrarilor si pastrarea aspectului inedit al edificiilor de pe teritoriul manastirii.