sâmbătă, 21 februarie 2009

Cruzime fara limite la Mogadishu

Soldati somalezi si etiopieni ucisi si apoi arsi. Oameni aruncand cu pietre in trupuri deja neinsufletite. Cadavre tarate ostentativ prin fata oamenilor si a presei. Totul, intr-o capitala de secol 21.

16 persoane au murit si alte cateva zeci au fost ranite in urma celor mai violente lupte de strada petrecute in Mogadishu de la inlaturarea de la putere a Consiliului Curtilor Islamice.

Abdinasir Hussein, care a legat de motocicleta sa cadavrul unui soldat etiopian si l-a tarat pe strazi, a declarat pentru Reuters ca a vrut sa arate ca somalezii sunt capabili sa elimine invadatorii. "Sunt fericit ca am tarat un soldat etiopian pe strazile din Mogadishu", a adaugat acesta.

Un martor al incidentelor a relatat ca, in timp
ce soldatii erau macelariti in public si apoi arsi, insurgentii si multimea strigau "Allah este mare!" si "Afara cu paganii!".

Din momentul pierderii puterii, Consiliul a amenintat ca va declansa un razboi de gherila si ca atacurile violente vor face parte din cotidianul capitalei somaleze.

Anarhia in Somalia a inceput tot in urma unui episod asemanator. In 1993, un elicopter de lupta american a fost doborat, iar scenele violente de dupa acest atac au determinat ONU sa isi retraga trupele din zona.