luni, 17 august 2009

România a atacat cibernetic Republica Moldova în incidentele din 7 aprile, susţine procuratura moldoveană

Procurorul general moldovean Valeriu Gurbulea a afirmat că România nu a fost implicată în acţiunile de protest postelectorale de la Chişinău, pentru prima
oară de la declanşarea acestora şi după numeroase acuzaţii în acest sens, dar că a acţionat pe alte căi, printre care şi atacul cibernetic.


"România, ca stat, nu a participat la protestele din 7 aprilie. Au fost înregistrate doar unele forme – spre exemplu, a fost un atac cibernetic din România asupra serverelor instituţiilor de stat, inclusiv încercări de trecere a frontierei moldo-române", a declarat procurorul general moldovean, Valeriu Gurbulea, în cadrul unei conferinţe de presă, citat de portalul de ştiri UNIMEDIA.

Gurbulea a mai declarat că înregistrările telefonice incriminatoare ale primarului general al Chişinău, liberalului Dorin Chirtoacă, şi ale omului de afaceri
Gabriel Stati ţinut săptămâni la rând în arest pentru presupusa finanţare a "tentativei de lovitură de stat" din filmul "Atac asupra Moldovei". Procuratura va investiga circumstanţele în care au ajuns în presă înregistrările telefonice folosite în acest film, montat de staful electoral al comuniştilor şi difuzat de televiziunile afiliate puterii comuniste.