luni, 17 august 2009

Hartogaria bate lupta anticoruptie: dosarul Mihailescu zace in sertare

» Dosarul Mihailescu zace in sertarele Parlamentului la mai mult de 40 de zile de cand senatorii au votat, in sfarsit, pentru inceperea urmaririi penale. Totul s-a blocat in functionarime si hartogarie.

In toiul comentariilor privind un nou raport de tara defavorabil Parlamentului si partidelor politice, unul dintre cele mai disputate dosare in relatia complicata dintre Parchetul General/DNA si Parlament zace in sertarele Senatului, chiar si dupa ce parlamentarii si-au dat acordul asupra inceperii urmaririi penale impotriva fostului ministru PSD serban Mihailescu.
In urma unei conversatii informale cu un procuror de la Parchetul General, senatorul PDL Iulian Urban a aflat cu stupoare ca, dupa votul din 10 iunie in dosarul Mihailescu, Senatul nu a formulat un raspuns catre procurori. Verificarile ulterioare au confirmat ca functionarii parlamentari nu au trimis actele doveditoare la Parchet. "Avand in vedere ca inceperea urmaririi penale impotriva lui serban Mihailescu era rezultatul unei solicitari a Parchetului facute in 2008, era firesc ca Biroul Permanent sa raspunda Parchetului
, dupa vot, si sa spuna ce au hotarat senatorii. E inadmisibil ca la cat de multi functionari platim din buzunarul nostru sa nu se trimita niste hartii."
Pe de alta parte insa, votul senatorilor in favoarea urmaririi penale a fost publicat in Monitorul Oficial pe 11 iunie, adica exact a doua zi dupa votul parlamentar. Cu alte cuvinte, Parchetul General avea indrituirea sa porneasca la lucru, dar se pare ca "Monitorul Oficial nu este citit nici macar de procurorii de la cel mai important Parchet din tara", spune senatorul Urban. Lucrurile nu stau chiar asa, raspunde Parchetul General.