vineri, 27 martie 2009

Şefa CSM susţine că puterea politică are o pârghie financiară de acţiune asupra justiţiei

Preşedintele CSM, Lidia Bărbulescu, a afirmat, astăzi, într-o conferinţă de presă la Iaşi, că puterea politică, indiferent de coloratură, păstrează o pârghie financiară de acţiune asupra justiţiei.

"Percepţia justiţiei este dată şi de luările de poziţie ale reprezentanţilor puterii politice, unele dintre acestea fiind jignitoare", a declarat, în conferinţă de presă, preşedintele CSM, Lidia Bărbulescu, fără a nominaliza însă situaţii concrete.

Lidia Bărbulescu a mai spus că prin aceste luări de poziţii ale forţelor politice se încearcă decredibilizarea justiţiei şi abaterea atenţiei de la problemele celorlalte puteri în stat. "Puterea politică, indiferent de coloratură, păstrează o pârghie financiară de acţiune asupra justiţiei", a afirmat şefa CSM.

Potrivit acesteia, adevăratele probleme ale justiţiei vin de la incoerenţa legilor din România. "Textele de legi sunt interpretabile. Prin urmare, avem soluţii diferite (n.r. - în aceeaşi cauză) la instanţe diferite", a explicat Lidia Bărbulescu.

Preşedintele CSM s-a aflat, astăzi, în vizită la Iaşi, pentru o discuţie informală cu judecătorii şi procurorii din raza de acţiune a Curţii de Apel Iaşi. Lidia Bărbulescu va mai avea astfel de întâlniri, vineri, la Târgu Mureş şi, sâmbătă, la Braşov.